Nyhet rubrik

Sortimentet på Gunnebo Trädgård är ständigt under utveckling. Vi söker hela tiden efter nya och spännande nyheter inom alla kategorier. Vi har valt ut några guldkorn som vi vill lägga extra fokus på. Sorter som vi tycker är bättre än gamla sorter och som vi tror ger ett mervärde för våra kunder.  

 

 

Blåvinge

Syrenbuddleja/

Fjärilsbuske Blåvinge
Buddleja davidii

En mycket härdig buddjela, förädlad av Torgny Karlsson från norra Skåne. Kompakt i växtsättet, ca 1,5 m. Blomrik och stabil.

 

Charlotte

Delikatesspotatis

Charlotte

Solanum tuberosum

En sommarpotatis med fina utmärkelser från restaurangköken. Krämigt, fast och gult fruktkött. Ekologiskt odlad med fina odlingsegenskaper.

Maloni Sally

Miniäpple

Maloni Sally
Malus domestica
En ny sort för den lilla trädgården eller i kruka på balkong/terrass. Normalstora, goda frukter, mognar i slutet av sept.
Förädlad av Lubera, Schweiz.

 

Lillybarber

Minirabarber
Lilybarber

Rheum  rhabarbarum

En helt ny typ av bladgrönsak. Utmärkt i sallader eller smoothies. Plocka blad och stjälkar hela säsongen, skörda långt ut på hösten. Utmärkt både i mark och kruka.

 

James Grieve

Äpple som spindelträd

James Grieve                    
Malus domestica

Det nya sättet att göra äppelträd. Genomgående stam och horisontella grenar på svagväxande grundstam ger ett mindre träd som ger hög skörd och fin fruktkvalité.

Alvar

Blåbär

Aino och Alvar
Vaccinium hybrid

Två nya finska sorter med mycket bra härdighet, tål ned till –35 oc, ger stora välsmakande bär.

Minerva

Rosen Minerva

Klasblommande rabattros

En härlig ros med speciell blålila färg. Snygga välformade blommor. Bra återblommande sort med väl förgrenat växtsätt. Förädlad i Belgien av Martin Vissers.

Pastella

Rosen Pastella ®

Klasblommande rabattros

En prisbelönt sort från den tyska förädlaren Tantau. Visat sig frisk och härdig i flera försöksodlingar. Blommar rikligt och länge. Härlig doft.

Duuk

Passionsblomma Duuk
Passiflora caerulea

En ny sort, anses vara den mest härdiga sorten. Tål ned till –10oc. En fin klätterväxt som kan vinterförvaras i kruka eller övervintra i skyddat läge utomhus i marken.

Yuki Cherry Blossom

Deutzia

Yuki Cherry Blossom™
Deutzia hybrid

En kompakt buske som översållas av små rosa stjärnlika blommor på sommaren. Trivs i full sol och är anspråkslös. Mycket riklig blomning.
Paradiso

Klematis Paradiso
Clematis patens

En helt ny sort från den holländska förädlaren  J.van Zoest. Otroligt blomrik med 8-12 cm stora, härligt tvåfärgade blommor. Blir ca 2 meter hög.
Jolly Jewel

Silkesnäva

Jolly Jewel Raspberry®           
Geranium  cinerum-gr

En lysande näva som blommar hela sommaren. Härlig i kanten av en rabatt eller som utfyllnad i framkant mellan högre växter.